Over ons

Aus Freude am Fahren: “Danke für 100 Jahre BMW”

Bavaria is Latijnse naam voor de Duitse deelstaat Beieren, de geboorteplaats van de Bayerische Motoren Werke.

De leden van de BMW Bavaria Club komen uit België, Luxemburg en Nederland. De leeftijd van de leden varieert van 18 tot 88 jaar. Binnen de BMW Bavaria Club zijn bijna alle BMW oldtimer – classics – en Z-modellen vertegenwoordigd. Daardoor kunnen de diverse clubleden elkaar helpen met raad en daad.

De BMW Bavaria Club richt zich op alle BMW oldtimermodellen die minstens 30 jaar geleden voor het eerst ingeschreven werden, alle “BMW classic” modellen en de Z-Roadster series. Alle aan BMW historisch verwante klassieke merken zoals EMW, Glas, Frazer Nash, Bristol enz. zijn tevens vertegenwoordigd.

Het hoofddoel van de club is het in zo origineel mogelijke toestand brengen en behouden van de wagens, ermee rijden en ze rijdend te houden. Daartoe organiseren we van april tot en met oktober toeristische rally’s waarbij we via landelijke wegen pittoreske landschappen doorkruisen. We sluiten de uitstap af met een avondmaal, waarbij de gezelligheid en het samenzijn van de leden als één grote familie primeert.

De Bavaria Club Belgium vzw is een officiële BMW Club, lid van de federatie van de Belgische BMW-clubs (http://www.bmw-clubs-belgium.be/clubs.html), aangesloten bij het overkoepelend orgaan BMW Clubs Europe te München, Duitsland en de Belgische Federatie van Oldtimervoertuigen.

                       <